Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και η μόδα φεύγει, αλλάζει κι έρχεται ξανά. Το ίδιο άλλωστε αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι μεγαλώνοντας. Τα ρούχα μας πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στο σωματότυπο, στα χρώματά μας, μα πάνω απ’ όλα στην ηλικία μας.

Μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να φοράμε ό, τι θέλουμε μεγαλώνοντας. Η ηλικία των 40 είναι ένα κωμβικό σημείο όπου θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Θα πρέπει κάποια ρούχα να τα αφαιρέσουμε και κάποια άλλα να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας ένδυση και υπόδηση.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω κάποια ρούχα που ίσως δεν ταιριάζουν σε μία γυναίκα άνω των 40 ετών.

Τσάντες clutch σε καθημερινή βάση

 

 

Οι νεαρές κοπέλες μπορούν να κρατούν αυτές τις τσάντες καθημερινά ως αξεσουάρ. Μετά τα 40, είναι καλύτερο να τις κρατάτε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Προτιμήστε τις μίνι τσάντες για τις επίσημες περιστάσεις και τις πιο μεγάλες για κάθε μέρα.

Βραχιόλια με πολλά charms

Πολύ συχνά, αυτά τα βραχιόλια είναι σημαντικά για όποια τα φοράει, επειδή κάθε charm αντιπροσωπεύει και μία ωραία ανάμνηση, ή ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ωστόσο, αυτός ο τύπος αξεσουάρ μπορεί να φανεί κάπως παιδικός και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να τον αποφύγετε στην ενήλικη ζωή.

Πολύχρωμα καλσόν

Μόνο μία μαθήτρια μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να φορέσει αυτά τα καλσόν. Οι γυναίκες που τα φορούν μπορεί να φανούν αστείες.

Παντελόνια τύπου “boyfriend

Μια  έφηβη δείχνει μικροσκοπική κι ευάλωτη μέσα σε τέτοια ρούχα. Μια ενήλικη γυναίκα όμως δε φαίνεται καθόλου κομψή. Γι ‘αυτό είναι προτιμότερο να φοράτε τα ρούχα στο κανονικό τους μέγεθος.

Πανωφόρια χωρίς σχήμα  

Δεν υπάρχει ζακέτα ή πανωφόρι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα κομψό ουδέτερο σακάκι. Τώρα μπορείτε εύκολα να πείτε αντίο σε όλες αυτές τις μπλούζες και τις ζακέτες.

Εφηβικά φορέματα

Αν ένα φόρεμα σας ταίριαζε πριν από 10 χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση στα 40 σας να φαίνεται το ίδιο αρμονικό επάνω σας.

Ρούχα που απεικονίζουν σύμβολα αθλητικών ομάδων και μουσικών συγκροτημάτων

Αν πραγματικά είστε φαν μιας συγκεκριμένης αθλητικής ομάδας, είναι καλύτερα να κρατήσετε μακριά ρούχα με το λογότυπό της μέχρι τον επόμενο αγώνα. Αν όμως αγοράσετε ρούχα που απεικονίζουν μια μουσική μπάντα ή μια αθλητική ομάδα μόνο και μόνο επειδή φαίνονται κουλ, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

Σκούφοι με pom-poms

Είναι στην ίδια κατηγορία με τα καλσόν. Υπάρχει κι εδώ μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κομψότητα και στην παιδικότητα.

Παντελόνια χωρίς μέγεθος

Αυτά τα παντελόνια δύσκολα ταιριάζουν σε κάποια, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών άνω των 40 ετών. Καλύτερα να ξεχάσετε την ύπαρξη αυτών των παντελονιών.

Σαγιονάρες

Το να φοράτε σαγιονάρες δεν είναι μόνο αρνητικό για την ομορφιά και την εικόνα σας, αλλά και για την υγεία σας. Η μαλακή κι επίπεδη σόλα αυτού του υποδήματος δεν είναι ιδανική για να περπατήσετε στην πόλη. Εάν τις φοράτε συχνά, ίσως να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τα πόδια σας.

Είναι σημαντικό βέβαια, να θυμόμαστε ότι κάθε γυναίκα κάνει τις προσωπικές τις αλλαγές στο στυλ. Μερικές μπορεί να κρατούν τα ίδια ρούχα για πολλά χρόνια, ενώ άλλες ανανεώνουν συχνά το στυλ τους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οποιοδήποτε ρούχο μπορεί να φανεί κομψό αν το επιλέξετε με σοφία.

Πηγή diaforetiko.gr